International Master of Design UIC/HGK (MDes/MAS)

The internationally accredited MDes/MAS is a 4 Semester, 120 ECTS (60 US Credits), full-time program.

Bitte vormerken: Master Info "International Master of Design UIC/HGK"

Dozierende des Institut Visuelle Kommunikation HGK FHNW informieren an mehreren Master-Info online-Veranstaltungen über den MDes-Studiengang "The International Master of Design UIC/HGK". Sie erhalten Informationen über die Anforderungen, den Studien-Aufbau und die Jahres-Struktur, über abgeschlossene und laufende Projekte und über die Berufsaussichten nach Studien-Abschluss.

Daten:
15. Dezember 2020, 16:30 Uhr
21. Januar 2021, 16:30 Uhr
11. Februar 2021, 16:30 Uhr
5. März 2021, 16:30 Uhr

Keine Anmeldung nötig, die Veranstaltungen finden in Englischer Sprache statt.

These and further information about the International Master of Design UIC/HGK are available here: www.mdesbasel.ch

The International Master of Design UIC/HGK (MDes/MAS) is a collaboration of the University of Illinois, Chicago (UIC) and the Institute of Visual Communication / The Basel School of Design of the FHNW Academy of Art and Design (HGK FHNW). It addresses students who want to be part of an international program – graphic designers, visual communication designers and media designers, with a bachelor's degree or an equivalent degree and professional design experience.

You will graduate with a double degree: an internationally accredited Master of Design (MDes) from the UIC and the Swiss equivalent – a MAS in Graphic Design I, Iconicism and Graphic Design II, Mediality – from the HGK FHNW. Students are matriculated and registered at UIC with classes being held in Basel.

The curriculum of the Master course is influenced by the tradition of Swiss Graphic Design and the current academic perspective and standards of the Visual Communication Institute / The Basel School of Design at the FHNW Academy of Art and Design.

You will be given the opportunity to be at the cutting edge of discourse concerning image theory and design-oriented research as well as media technology. Through project oriented design work you will deepen your process-oriented design skills, and enhance your analytical competence in image theory and the media sciences.

Furthermore, the program is offering you a variety of opportunities, such as international internships, studying in a rich foreign cultural environment, and an international group of students and professors, who are involved in the current discussions of the internationally oriented design practice and its issues of design research.

Visuelle Kommunikation

Visuelle Kommunikation ist ein eigenständiges Erkenntnisinstrument. Sie macht durch Visualisierungen sichtbar, vorstellbar oder begreifbar.

Dreispitz Basel / Münchenstein

Fachhochschule Nordwestschweiz FHNW Hochschule für Gestaltung und Kunst Freilager-Platz 1 4142 Münchenstein b. Basel